שפת גוף בראיון עבודה - חלק ב'
- Sfat Gof
- Jul 25, 2021
- 3 min read
היי כולם,
איזה כיף שחזרתם ואתם פה לחלק ב' של מדריך שפת גוף לראיון עבודה.
למקרה שהגעתם לכאן במקרה ולא קראתם את הפוסט הקודם,
אז, קראתם את חלק א'.
זה היה לא מעט להפנים ולקרוא, אבל חשוב מאוד שתבינו שבזכות עבודה נכונה על שפת גוף בראיון עבודה,
אתם תצליחו להביא הרבה יותר מעצמכם.
רק 7 אחוזים מהמסר נקבעים על ידי התוכן שאתם יושבים וחושבים עליו!
93% מתבססים על שפת הגוף והטון שלכם!
93%!
אז יאללה, הנה עוד כמה טיפים שיעזרו לכם
לעבור כל ראיון עבודה בקלות בזכות שפת הגוף.
• איך מדגישים נקודה ספציפית ברגע מסוים? או את ההרגשה שאפשר לסמוך עלינו? בצעו את "נגיעת היהלום"- שתי הידיים פתוחות, אחת כלפי השנייה כאשר כריות האצבעות נוגעות באחת בשנייה (אל תשחקו עם האצבעות)- פשוט נחות אחת על השנייה. אפשרות נוספת כדי להדגיש ולחזק מסר- היא אגרוף עם אגודל פתוח, רק שימו לב לכוון את האגרוף לגוף שלכן.ם ולא של האדם ממול.

• אם מדובר בשיחת זום – לנסות לדבר מדיי פעם (לא כל הזמן) עם הידיים בין הסנטר למותניים. לא באיזור הפה. כמובן שכדאי שגם בחלון המסך- יראו אותנו עד המותן. נצלו את החלון הקטן הזה של הזום כדי לחזק את המסרים שלכן.ם בעזרת שפת הגוף.
(שפת גוף בזום, שפת גוף בראיונות זום).
• אל תיגעו בפנים. נקודה. גם אם משהו מגרד או המשקפיים מציקות. נגיעה בפנים משדרת לתת מודע שלנו אזהרות, כמו מישהו שמדבר על משהו שלא נוח לו, מנסה להסתיר משהו, לא מאמין למה שאומר או שמשק
ר לגביו וכד'. אז לא צריך לעמוד דום ולא לזוז, אבל לא לעשות משהו שגורם לנו לכסות חלק מהפ
נים.
(שפת גוף פנים, שפת גוף שקר)
• איך מביעים עניין בשיחה? שימו יד על הסנטר. אם תישענו על הלחי- תביעו חוסר עניין ועייפות. שימו לב אם אתן.ם בשיחה ומישהו נשען על הלחי- חשבו שוב על שפת הגוף שלכן.ם, על הטון, ואיך נוכל להחזיר את השיחה למסלול (ע"ע נוירון המראה).
• איך מתגברים על התנגדויות בעזרת שפת גוף? אם מישהו יושב מולנו סגור וכפוץ, ננסה קודם כל לשקף את ההתנהגות שלו- עד שהגוף שלו יקשר ל"נוירון המראה" שלנו, ולחיקוי – ומכאן אפשר להיפתח. ברגע ששיקפנו (מבלי שהאדם ישים לב לזה- חשוב) התת-מודע מתחיל לשחק יחד, האדם ממול יתחיל לחקות אותנו באותה הצורה, ואז אפשר להתחיל לחייך ולדבר פתוח – ואותו אדם ישקף את ההתנהגות שלנו.
• מה לגבי שאלות מכשילות בראיון עבודה? להנהן בזמן שהמראיין.ת מעלה את הסוגיה, לשים יד על הלב\חזה לרגע, להודות בקושי, ולהסביר איך אנחנו עובדות.ים על לשפר את זה. במידה והשיחה בזום- להתקרב קצת למסך.
(שפת גוף בראיון עבודה, שפת גוף ראיון עבודה)
• איך לסיים את הראיון שם שפת הגוף?
הייתה שיחה מעולה ממש, ואז מגיע הרגע המביך הזה לפעמים של סיום השיחה.. ולחלקנו יש נטייה לסיים את השיחה בקול מתפייד, בטון נמוך יותר. אז – לא. שימו לב לסיים את המשפט באותה צורה שה
וא התחיל. במידה ונרצה לתת דגש- נשתמש בטון שלנו ונשים את הדגש בסוף אבל לא נוריד את הקול בסוף המשפט (זה נתפס כחוסר בטחון או שקר). ובקיצור- אל תעלימו את סוף המשפט עם טון נמוך.
טיפ אקסטרה לראיונות זום –
כדי להוסיף תחושה של רוגע בשיחת זום – נסו לדאוג לתאורה. אור צהוב מאחוריינו ואור לבן מקדימה שיאיר את הפנים שלנו. שימו לב שאנחנו בשליטה של כל מה שרואים בריבוע. כשנרצה לחזק את המסר- נסתכל על המצלמה עצמה ליצור קשר עין. (אפשר למקם אותה מול העיניים שלנו).
מה שרואים בחלון זום – זו שפת הגוף שלנו, והיא חלק מהותי בהעברת מי שאנחנו ומה שאנחנו אומרות.ים בראיון עבודה.
Comments